Kartanon omistaminen on jotain, mitä harvat meistä saavat tehdä, mutta suurin osa meistä haaveilee. On hauskaa kuvailla itseämme tulosta kotiin olympiakokoiseen uima-altaaseen, kotiteatteriin ja porealliseen porealtaaseen pitkän työpäivän jälkeen. Se on aivan liian huonoa, he ovat niin kalliita!

Mutta entä jos huomaat, että voit omistaa palatsikokoisen kodin vähemmän kuin mitä illallisen ostaminen maksaa? Haluatko sijoittaa?

Montclairissa, New Jerseyssä, 111-vuotias kartano saatettiin hiljattain markkinoille, ja se voi olla sinun mielestäsi hämmästyttävän alhaisella 10 dollarin hinnalla! Mutta siellä on yksi valtava saalis …

Useimmat ihmiset haaveilevat kartanon omistamisesta. Kuvittele elämästä, jossa voit nauttia valtavasta uima-altaasta, lämpimästä porealtaasta ja sisäelokuvateatterista. Äskettäin New Jerseyssä ihana 111-vuotias kartano osui kiinteistömarkkinoille, ja se voi olla kaikki sinun 10 dollarilla! Kyllä, luit oikein: 10 dollaria. Mutta kuten huomaat, siellä on yksi valtava saalis …

Kiinteistö sijaitsee Montclairin kaupungissa, joka on luonnonkaunis esikaupunkialue, joka on täynnä ystävällisiä asukkaita. Se on ihanteellinen paikka jollekin, joka haluaa asettua asumaan ja kasvattaa perhettä. Ei ole yllättävää, että kartano sijaitsee jopa tien nimeltä Pleasant Avenue.

Vuonna 1906 kuuluisa paikallinen arkkitehti Dudley S. Van Antwerp rakensi asunnon. Hän aloitti suunnittelukäytännön vuonna 1900, ja hän rakensi kuuluisia rakennuksia, kuten Montclair Wachtung Avenuen seurakuntakirkko ja Yacht Club Baysydissä, Long Islandilla. Joten mikä on sopimus?

Tämä erityisesti siirtomaa-tyylisessä kartanossa on kuusi makuuhuonetta ja kolme ja puoli kylpyä. Sillä on myös yksityinen ulkotenniskenttä ja vaunutalo. Itse talo on lähes 4000 neliömetriä, ja se istuu mukavasti kahden ja puolen hehtaarin maalla.

Pelkän koon ja lukuisten mukavuuksien vuoksi sen markkina-arvo on 1,35 miljoonaa dollaria. Vaikka se kuulostaa kallista, monet ympäröivistä Montclair-koteista myyvät hintaan noin. Se on sellainen alue.

Koti on sille myös tärkeä historiallinen merkitys. Sen omisti aikoinaan ensimmäinen afrikkalainen amerikkalainen urheilija, joka kapteeni kuuluisa Notre Damen jalkapallojoukkue Aubrey Lewis. Lopulta Lewisistä tuli yksi ensimmäisistä FBI: n mustista jäsenistä.

Valitettavasti Lewis kuoli vuonna 2001. Hänen kuolemansa jälkeen BNE Real Estate -konserni osti kiinteistön ja aikoi rakentaa kiinteistölle kahdeksan kotia. Tämä ehdotus kuitenkin hylättiin nopeasti.

Syynä BNE: n suunnitelmien äkilliseen pysähtymiseen? Kun he ostivat kodin ja omaisuuden Lewisin kuoleman jälkeen, he tekivät sopimuksen Montclairin historiallisen säilyttämiskomission kanssa kiinteistön säilyttämisestä sen historiallisen merkityksen vuoksi.

Koska rakennussuunnitelmissa on hiko, koti myydään niukalla 10 dollarilla! Se kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Kiinteistö, jota tämä hieno myy elokuvalipun hintaan? Mutta siellä valtava saalis tulee peliin …

Ja mikä tarkalleen on saalis, jolla niin monet ostajat kääntävät selkänsä tähän kerran elämässä -mahdollisuuteen? Koska niin tapahtuu, kotia ei voida käyttää siellä, missä se tällä hetkellä on. Sen, joka ostaa asunnon, olisi todella siirrettävä koko juttu toiseen sijaintiin.

Montclairin kaupungin virkamiehet sanovat hyväksyneensä alajakohakemuksen ehdottomin ehdoin, että kun kiinteistö on myyty, se on siirrettävä toiselle alueelle. Tämän tekeminen tarkoittaa, että kaikki voittavat: historiallinen merkitys säilyy, BNE Real Estate -konserni saa arvokasta maata, johon rakentaa kotejaan, ja ostaja omistaa suuren ol-talon!

Mutta on myös muita ehtoja, jotka ostajan on täytettävä. Koti on siirrettävä neljänneksen mailin päässä sen nykyisestä sijainnista, ja ostajan on maksettava kaikki siihen liittyvät kustannukset.

Myyjä tarjoaa jopa 10000 dollaria kenelle tahansa, joka ostaa sen auttaakseen siirtämiskustannuksissa. Aluksi se saattaa tuntua paljolta, mutta kun kaikki on sanottu ja tehty, kokonaisvaltainen siirtämiskustannus maksaa 200 000 dollaria!

Liikkuvat kustannukset eivät ole myöskään ainoa asia, jonka ostajan on oltava varovainen. Koska koti on niin vanha, asbestiongelmia voi olla hyvin. Ostajan on maksettava tämä ja muut muut korjaukset, jotka on tehtävä.

Laurena White, kiinteistövälittäjä Prominent Properties Sotheby’s International Realty -yrityksessä, kertoi CBS New Yorkille elokuussa 2017: ”Sen siirtämisen lisäksi kaikenlaiset korjaus- ja korjauskustannukset edellyttävät, että ne tehdään historiallisten ohjeiden mukaisesti. Se on yleensä todella kallista. ”

Tämän kiinteistön vieressä asuva nainen Carmen Warren jakoi ajatuksiaan tilanteesta. Hän sanoi: “Mihin he aikovat laittaa sen? Miksi haluaisin ostaa niin suuren talon hirviön, enkä tiedä mihin sitä laittaa? ”Hän huomauttaa!

Vaikka kodin muutto on harvinaista, niin intensiivinen kuin tämä ei ole täysin ennenkuulumatonta. Vuonna 2007 Julie ja Randy Olson, pari Brook Parkista, Minnesota, muuttivat koko kotiinsa, kun sen arvo yhtäkkiä laski rajusti, ja he eivät voineet saada lainaa uuden rakentamiseksi.

Olsoneille onneksi kuitenkin heidän kollegansa myi kotinsa yhden dollarin verran tulevaisuuden villieläinsuojelua varten. Olsonit hyppäsivät tilaisuudessa ja he saivat Brook Park -kotiinsa muuttamaan maahan vain 22 000 dollarilla – murto-osan markkina-arvosta!

Vaikka ajatus koko kodin uudelleensijoittamisesta kuulostaa uuvuttavalta – ja rehellisesti sanottuna – hieman hulluksi, se voi olla taloudellisesti tajuinen siirto, jos tiedät miten sujua oikealla tavalla. Joillekin se olisi todella järkevä vaihtoehto.

Jos sinulla on rahaa, Montclairin kaltainen sijoitus on sen arvoinen. Sinulla olisi kotisi, jonka arvo on 1,35 miljoonaa dollaria – plus pala historiaa – hätkähdyttävän alhaisella hinnalla. Toki, uudelleensijoittaminen maksaa todennäköisesti muutama satatuhatta dollaria, mutta kun se on vihdoin valmis, voit rentoutua ja nauttia upeasta uudesta kodistasi!

Tämä osoittaa sinulle, että kun jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, niin yleensä on!

Powered by Froala Editor

Content Protection by DMCA.com